CÉGÜNKRŐL

A Höga Bt. 1998-ban alakult és a Höganas gyár magyarországi képviseletét és a termékek forgalmazását a Nádudvari Agrár Ipari Szövetkezettől vette át.

Az 1970-es évektől kezdődően a svéd Höganas márkanév a minőségi padlóburkolattal vált egyenlővé a magyar élelmiszer ipari üzemekben, vágóhidakon, feldolgozó üzemekben, tejüzemekben. A nyugati és az amerikai export engedélyekhez , szükséges volt a megfelelő higiéniai követelményeknek való megfelelés is, amelyet a svéd cég komplett padlóburkoló csomagként biztosított ( kerámialap, ragasztó és fúgázóanyagok, kellősítő anyagok , szerszámok és szaktanácsadás) és a kívánt szabványoknak megfelelt.

Későbbiekben nemcsak az élelmiszeripar számára, hanem medenceburkoláshoz és komplett uszodák burkolásához is szállított a Höganas cég fagyálló, csúszásmentes burkolóanyagokat és habarcsokat.

Sokan nem tudják, hogy a híres Sydney-i Operaház különleges homlokzat burkolata is a Höganas gyár 12 x 12 cm-es fehér mázas és mázatlan burkolóanyagaiból készült panelekkel  lett burkolva. Itthon a Győri Színház homlokzatához használtak az azonos termékcsaládból fekete és fehér mázas kerámiákat , Vasarely terveinek megfelelően.

2006-ban a Höganas Byggkeramik AB részvényesei úgy döntöttek, hogy nem áldoznak a nagy múltú, régi gyár felújítására, hanem befejezik a termék gyártást. A következő néhány évben még a felhalmozott raktárkészletekből ki tudtuk elégíteni a vásárlói igényeket. Ez idő alatt a gyár francia leányvállalata és a gyár korábbi képviselői keresték és megtalálták a módját, hogy a legkeresettebb termékeknek új gyártót szerezzenek. Így újra teljes palettával tudunk a magyar élelmiszeripar és vegyipar számára rendelkezésre állni. Az 500GK és 1050 típusok most német gyárakban készülnek az eredetivel megegyező minőségben. A választék bővítése céljából ma már forgalmazzuk  ezeknek a német gyáraknak  a saját termékeit is. A Klingenberg gyártól a különféle csúszásgátló felületű gres lapokat  és a Korzilius-Interbau gyár extrudált standard német méretezésű 240 x 115 mm padlólapjait

Célunk továbbra is a magyar élelmiszer ipari üzemek kiszolgálása minőségi burkolóanyagokkal, hogy a jövőben is olyan padlóburkolatok készüljenek, amelyek legalább húsz évig üzembiztosan terhelhetők. Sajnos a mai magyar valóság kicsit más képet mutat. Tapasztalataink szerint a gyors és sűrű tulajdonosváltás  miatt nincs meg a törekvés a hosszú távú professzionális megoldások alkalmazására.

Bízunk a méltán híres régi magyar élelmiszeripar fejlesztésében és talpra állításában és állunk rendelkezésükre.

Sydney Operaház

 

Coca Cola, Dunaharaszti, fal- és padlóburkolat

Széchenyi Fürdő kültéri medencéi